sâmbătă, 19 aprilie 2008

Despre Fratemeu

Octavian este fratele meu mai mic. Este născut la 20 ianuarie 1989 şi e mai mic decît mine cu trei ani. Nu cunosc din care motive, dar soarta a făcut ca el să fie surdomut. Adică din motiv că aude foarte slab, nu ştie să vorbească bine, cu toate că are vocea super de bună.

A fregventat grădiniţa specială pentru surdomuţi după care a mers la şcoala nr. 4 de la botanica pentru surdomuţi. După clasa a 9, doi ani nu a făcut studii. A muncit puţin cu părinţii, după care mai mult a stat acasă şi a petrecut foarte mult timp în spaţiul cibernetic, adică pe net. Aici el sa conectat la comunităţi de surdomuţi şi comunica cu aceştea prin messenger.

Datorită acestor comunicări el a însuşit limba engleză foarte bine şi e paradoxal, dar o cunoaşte mai bine decît limba maternă, adică româna.

În fiecare vară Octavian şi alţi prieteni de ai lui merg la tabără. Această tabără de vară este organizată de baptiştii Americani. Astă vară cînd sa întors de la tabără el sa schimbat radical.

Pînă a pleca la tabără Octavian fuma cel puţin un pachet de "LM" pe zi, ce îi drept cu alcoolul nu a prietenit niciodată. Atucni cînd sa întors era altă persoană. A lăsat fumatul şi în schimb sa apucat de citi biblia. Pînă acum aveam bătaie de cap cu vecinii, pentru că aceştea îl învinuiau pe fratemeu de "chiştoacele" care erau în permanenţă pe scări. Acum acesta nu mai fumează dar situaţia cu "chiştoacele" nu sa schimbat radical.

Acum nu numai că fregventează biserica babtistă şi citeşte biblia în fiice seară, ci din septembrie a început să fregventeze un fel de colegiu special pentru astfel de persoane. Acest colegiu la fel este sponsorizat de babtişti.

La acest colegiu are trei obiecte. Limba română, engleza şi informatica. În mod normal la engleză are note foarte bune, pe cînd la română are ceva probleme, dar oricum învaţă şi se descurcă foarte bine. La informatică se descurcă foarte bine şi acum studiază Photoshopul.

Încă de cînd era mic , îi plăcea foarte mult să deseneze. Eu uneori chiar îl invidiam, căci eu niciodată nu am desenat frumos, cei drept nici nu prea aveam vrio atracţie. Photoshopul ia renăscut acea pasiune, doar că acum o face într-un mod mai moder. Îi place foarte mult să lucreze în Photoshop şi face lucruri foarte frumoase.

Am scăpat să scriu despre asta, dar trebuie să spun că Octavian este un mare iubitor de Fodbal şi a jucat foarte mult timp într-o echipă. Este fanul lui Real Madrid şi în deosebi a lui Roberto Carlos. Are chiar şi formă de fotbal cu numele lui Carlos.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu